Hallituksen kokous 1/18

Hallitus kokousti perjantaina 12.1. klo 18 alkaen Päätalon ryhmähuoneessa C2. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

– 9.1. Vaihto-opiskelijoiden kaupunkikierros. Osallistujia oli noin 20 ja myös tutoreita oli mukana. Tapahtumassa oli rento tunnelma.

Tulevat tapahtumat:

– 17.1. Nuorten Agenda 2030 –ryhmän presidenttipaneeli. Iltakoulu on mukana tapahtuman striimaustilaisuuden järjestelyissä ja alkupuheenvuorossa. Paneelia voi seurata Tampereen yliopistolla Linnan salissa K103 klo 13.15 alkaen.

– 18.1. Poolparty-teemainen vuoden avajaissauna YTHS-saunalla klo 18.30.

– 19.-20.1. Hallituksenvaihtokonferenssi eli HVK Ylöjärvellä Antaverkassa. Mökillä käydään läpi toimintakyselyn vastaukset.

– 25.1. Maisteri-iltamat Mallashovissa klo 18.

– 1.2. Sitsit Klubi 57:llä klo 19.30.

Hallituksen toimintatavat

– Jatketaan tänä vuonna pitkälti samoja käytäntöjä, kuin aiemmin. Iltakoulun viestinnässä käytetään jatkossa myös Twitteriä ja Youtubea.

Ainejärjestötila

– Päivystys jatkuu tänä vuonna samaan aikaan, kuin aiemmin. Pullatiistaille on luvassa jatkoa. Ilmoittautumisia päivystäjiksi otetaan vastaan.

Kehitysyhteistyö ja kansainvälisyys

– Vuosiraportti on tullut Pamoja Child & Youth Foundationilta. Tukemista jatketaan myös tänä vuonna.

– Vaihto-opiskelijat ovat saapuneet ja kv-tutorointi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tammikuussa oli orientaatioviikko.

Kulttuuri

– Sitsilaulukirja uusitaan tänä vuonna.

Työelämä ja alumni

– Maaliskuussa tulee työelämätapahtuma ja ekskursio.

Varainhankinta ja valmennuskurssi

– Valmennuskurssille on ilmoittautunut 13 ihmistä ja 1 materiaalipaketti myyty. Tila on varattu ja opettaja kurssille on saatu sovittua.

– Yhteistyösopimuksia on tekeillä Tiikerihain, Mallashovin, Doriksen ja YKA:n kanssa.

Liikunta

– 25.1. Kyykkäharkat Sorsapuistossa klo 16.

– Talviolympialaisia suunnitellaan Interaktion kanssa helmikuulle.

Julkaistu kohteessa Kokoustiivistelmät

Hallituksen kokous 16/17

Hallitus kokousti 13.12. klo 17 alkaen K-kadulla. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

– Työelämä- ja harkkatapahtuma 22.11.: osallistujia 23 ja sisällöllisesti onnistunut tapahtuma. Osallistujia oli melko vähän, joten ensi vuonna kannattaa miettiä tapahtuman ajankohtaa ja mainostusta paremmin

– 25.11. Vujut: äärimmäisen hyvin onnistunut tapahtuma, osallistujia 148 sekä jatkot ja sillis sujuivat hyvin.

– 29.11. Helsingin excu: osalllistujia 13 ja oli onnistunut tapahtuma.

– 30.11. Pikkujoulut: Fuksit järjestivät ja tapahtuma oli onnistunut. Osallistujia 85

– 4.12. Hot Jooga -kokeilu: osallistujia 22 ja hyvää palautetta tullut osallistujilta.

– 5.12. Maisteri-iltamat Toas Ilmarisella. Pikkujouluteema, osallistujia 11 ja onnistunut tapahtuma. Suositellaan järjestettäväksi iltamia ensi vuonnakin. Kevään ajan Outi Helin hoitaa järjestelyt, mutta syksyksi tarvitaan uusi vetäjä.

– 11.12. Joulusauna: osallistujia 43, tarjolla mm. pizzaa ja boolia sekä ohjelmassa Challenge acceptedin parhaiden palojen katseleminen, saunomista ja palkittiin Vuoden Iltakoululaisena Anni Ihalainen. Onnittelut Anni Ihalaiselle!

Tulevat tapahtumat:

– Hallituksen vaihto konferenssi eli HVK pidetään 19.-20.1. Antaverkassa mökillä. Mökillä käydään läpi toimintakyselyn vastaukset.

Kopoasiat:

JKY:n kannanotto politiikan tutkimuksen säilyttämisen puolesta osana Talouden ja Johtamisen tiedekuntaa oli menestys.

Julkaistu kohteessa Kokoustiivistelmät

Hallituksen kokous 15/17

Hallitus kokousti ti 21.11. klo 15 alkaen Pinni A:n 5. kerroksen kokoustilassa. Ensi vuoden hallitus oli seuraamassa kokousta. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

– Beer Pong turnee 9.11.: Osallistujia yht. 140, joista IK-laisia 15. Tapahtuma oli onnistunut ja voittajajoukkue hajotti pokaalin 2 sekunnin kuluttua sen saamisesta.

– Maisteri-iltamat 9.11.: Toas Ilmarissa ja osallistujia 10. Toas Ilmari toimi paikkana hyvin, joten vastaisuudessa kannattaa myös järjestää siellä.

– Pyynikin liikuntaexcu 10.11.: Korista Pyrintö vs. Kouvot. Osallistujia oli 3.

– Syyskokous 14.11.: Syyskokouksessa käytettiin yhteensä 79 ääntä. Onnea vuoden 2018 hallitukselle ja toimikuntalaisille.

Tulevat tapahtumat:

– 29.11. Helsingin työelämä excu

– 30.11. Masquerade pikkujoulut klo 20 alkaen Doriksessa ja ohjelma alkaa 21:30. Liput aj-tilasta 3€ ja ovelta 4€.

– 4.12. Kv-tutorinfo Bolassa klo 16 alkaen.

– 4.12. Jouluglögit henkilökunnan tiloissa klo 14-16

– 4.12. Hot jooga -lajikokeilu

– 5.12. Maisteri-iltamat taas Toas Ilmarissa klo 19

– 11.12. Pikkujoulusauna

Taloustilanne:

-taloudellinen tilanne hyvä, joten keskusteltiin kokouksessa, mihin koko jäsenistöä hyödyttäviin kohteisiin ja asioihin ylijäämää käytetään. Päätettiin mm. ostaa pieni jääkaappi, uudet kaiuttimet ja sohva aj-tilaan. Sohva korvaa sängyn.

Kopoasiat:

– Opetusneuvoston kokous oli 13.11. ja keskusteltiin mm. tuloksien julkistamisesta opiskelinumerolla nimen sijaan ja arvosanojen saaminen on kestänyt kauan

Kv-asiat:

– Kv-tutoreita ilmoittautunut keväälle 16.

Julkaistu kohteessa Kokoustiivistelmät

Hallituksen kokous 14/17

Hallitus kokousti to 9.11. klo 14 alkaen Pinni A:n 5. kerroksen kokoustilassa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

– 26.10. Bussirundi: osallistujia 80, onnistui hyvin ja oli hauskaa

– 31.10. Haalarikastajaiset: 28 fuksia osallistui ja 3 maisterifuksia. Rasteja oli 5 ja niiden sisällöstä tullut hyvää palautetta.

– 2.11. IK:n ja Staabin kotibileet: IK-laisia 30 osallistui. Tarjolla pientä purtavaa ja Staabin boolia. Ohjelmassa saunomista, Beer pongia ja hengailua.

– 6.11. Rakastu Iltakouluun: Hallituslaiset ja toimikuntalaiset kertoivat omista pesteistään. Paikalla oli 38.

Tulevat tapahtumat:

– 14.11. Syyskokous: Päätalon luentosali A1:ssä klo 16 alkaen.

– 22.11. Työelämä-, harjoittelu- ja alumnitapahtuma: klo 16:30-19 Päätalon luentosali D11:ssä.

– 25.11. IK:n 42-vuotisjuhlat

– 29.11. Työelämäexcu stadiin

Kopoasiat:

– Opetusneuvoston kokous ma 13.11.

Varainhankinta:

– Kaikkia haalareita ei ole haettu aj-tilasta

Kv-asiat:

– Kv-tuutorhaku käynnissä 12.11. asti.

Aj-tila:

– Jos aj-tilassa ollaan päivystysajan ulkopuolella, täytyy huolehtia, että aj-tila jää siistiin kuntoon ennen kuin lähtee.

Liikunta:

– Utasportin yösäbä 21.11. alkaa klo 18. Eveliina Ruuskalle voi ilmoittautua, jos haluaa pelata TA:n joukkueessa.

– Tulossa vielä 2 lajikokeilua tänä vuonna

Julkaistu kohteessa Kokoustiivistelmät

Uusi yliopisto ilman raja-aitoja

Tampereen korkeakoulujen yhdistämisprosessi on edennyt vaiheeseen, jossa ollaan päättämässä uuden yliopiston hallintorakenteesta. Pöydällä olevat vaihtoehdot voidaan karkeasti jakaa korkean, kolmiportaisen, ja matalan kaksiportaisen hallintorakenteen malleihin. Kolmiportaisessa mallissa yliopistoon luodaan uusi niin sanottu school -hallintotaso tiedekuntien ja keskushallinnon (rehtori, hallitus ja konsistori) väliin. Matala kaksiportainen hallintorakenne on tällä hetkellä käytössä sekä Tampereen yliopistolla että TTY:llä. Me allekirjoittaneet Johtamiskorkeakoulun tiedekunta- ja ainejärjestöt vetoamme säätiön hallitukseen matalan hallintorakenteen puolesta.

Kaksiportainen tiedekunnista ja keskushallinnosta koostuva rakenne on monin tavoin kolmiportaista school -mallia parempi. Tiedekuntarakenteen käyttöönottoon ei sisältyisi lisääntyviä hallinnon kuluja, joista kaikissa maamme korkeakouluissa on jouduttu karsimaan. Varsinkin yhdistymisprosessin rahoituksen jäädessä toivotusta summasta, ja yliopistojen ollessa säästöpaineiden alla, varat tulee kohdentaa järkevästi ja tehokkaasti, emmekä usko ylimääräisen hallinnontason luomisen toteuttavan tätä tavoitetta.

Yhteisen yliopiston luomisessa tärkeänä on luoda uutta ja vahvistaa yhteyttä eri tieteenalojen välillä. Tiedekuntamalli mahdollistaa helpomman ristiinopiskelun uuden yhteisen yliopiston sisällä. Erityisen ongelmalliselta vaikuttaa niin kutsuttu kampuskoulu- malli, joka uhkaa jättää uuden korkeakoulun vain nimen tasolle opintojen eriytyessä vanhojen yliopistojen kampuksille. School -malli saattaa korottaa opiskelijan kynnystä valita opintoja toisista schooleista. Tällöin uudet avaukset jäisivät schoolien sisäisiksi, ja mahdollista potentiaaliaan köyhemmiksi. Esimerkiksi Aalto-yliopistossa eri schooleissa opiskelu on ollut erillishakumenettelyn takana viime vuoteen asti. School-malli olisi kuolinisku uuden, yhteisen yliopistokulttuurin rakentamiselle siilouttamalla ja eristämällä tiedekunnat keinotekoisesti toisistaan.

Nämä ongelmat tunnistetaan myös Helsingin yliopistossa vuonna 2016 tehty selvityksessä mahdollisesta tulevasta toimintarakenteesta. Loppuraportin mukaan ’’Organisaatiouudistukselle asetetut tavoitteet – yhteistyön lisääminen yliopiston sisällä ja kumppaneiden kanssa, johtamisen tuominen lähemmäksi henkilöstöä ja opiskelijoita sekä strategisten valintojen teko ja yhteisten voimavarojen optimaalisempi käyttö – on työryhmän näkemyksen mukaan mahdollista saavuttaa 11 tiedekunnan rakenteen puitteissa.’’

School-mallia on perusteltu strategisen johtamisen virtaviivaistamisella. Tämä tarkoittaisi, että yliopiston johtaminen tapahtuisi pääasiassa ylhäältä alaspäin. School-malli siis lisäisi yliopiston keskusjohtoisuutta ja samalla vähentäisi tiedekuntien autonomiaa. Tämä taas siirtäisi päätöksentekoa kauemmas niistä joita päätökset koskevat, jolloin päätöksenteossa ei välttämättä käytettäisi parasta asiantuntemusta. Tiedekuntien kehittymisen kannalta on tärkeää, että tiedekunnat voivat itse vaikuttaa toimintaansa mahdollisimman paljon.

Me allekirjoittaneet näemme, että School-mallin sisältämät heikkoudet ylittävät sen vahvuudet selvästi. Kaksiportainen malli on toiminut Tampereen yliopistolla hyvin ja siihen siirryttiin vastikään myös TTY:llä. Emme näe tarvetta luoda uuteen yliopistoon kokonaan uutta hallinnon tasoa, joka ei toisi juurikaan lisäarvoa ja joka olisi pahimmassa tapauksessa haitallinen.

Johtamiskorkeakoulun opiskelijoiden puolesta,

Johtamiskorkeakoulun tiedekunta- ja ainejärjestöjen puheenjohtajat:
Maarika Kujanen, Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat ry
Antti Poikolainen, Boomi ry
Roope Tukia, Iltakoulu ry
Julius Tavasti, Staabi ry

JKK:n tiedekuntaneuvoston jäsenet:
Janne Vikman, kauppatieteet
Ville Tynkkynen, politiikan tutkimus
Joel Auranen, hallintotieteet

Julkaistu kohteessa Uncategorized