Hallituksen kokous 9/2019

Hallitus kokousti torstaina 2.5. klo 12 alkaen Pinni A:n Ylävitosessa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

 • Kiirastuli-iltama 18.4. Iltama sujui hyvin, osallistujia oli lähes 40. Yksi opiskelija sai haavan uima-altaasta, joten laitettiin viestiä eteenpäin, että allas tarkistetaan.
 • Poikkitieteellinen Beer Pong -turnaus 19.4. Mukana oli 35 joukkuetta joista osa oli myös vaihtareita. Tapahtuma oli onnistunut ja jatkot olivat Blumessa. Voittajajoukkueeksi selviytyi Staabin joukkue.
 • Kärsimyksen wappumökki 20. -21.4. Mökki oli jälleen onnistunut ja osallistujia oli 38. Ohjelmassa oli saunomista, uimista ja pelailua.
 • Katukorista ja gangstaräppiä 22.4. Tapahtuma oli poikkitieteellinen ja todella onnistunut. Osallistujia oli noin 40. Järjestetään ehdottomasti uudestaan.
 • Ruotsinlaivasimulaatio 23.4. Simulaatio sujui pääosin hyvin. Osa osallistujista lähti puistoon istuskelemaan hyvän sään vuoksi, joka rikkoi hieman konseptia. Osallistujia oli noin parikymmentä mikä oli vähemmän kuin viime vuonna, mutta seuraavan päivän Särkän märkä saattoi rajoittaa osallistujien määrää.
 • Särkän märkä ja jatkot Unionissa 24.4. Päivälle osui aurinkoinen keli ja tapahtuma koettiin jälleen hauskana. Tänä vuonna tapahtumaan ostettiin 55 lippua.
 • Circus Maximus 25.4. Tapahtumaan ei saatu rekrytoitua panelisteja, joten tilalle järjestettiin leijonanmetsästys. Osallistujia oli kuusi, mihin todennäköisesti vaikutti edellisen illan Särkän märkä.
 • Valmennuskurssi-iltamat 26.4. Lähes kaikki valmennuskurssilta saapuivat paikalle. Osa lähti myös jatkoille. Iltakoululaisia oli paikalla parisenkymmentä. Kumma oli hieman ahdas, minkä vuoksi ensivuodelle voisi valita toisen paikan tai varata pöytiä. Valmennuskurssista saatiin hyvää palautetta.  
 • Pubiryömintä 29.4. Osallistujia oli noin 30 ja kaksi joukkuetta koostui vaihtareista. Tänä vuonna annettiin joukkueille mahdollisuus kiertää paikkoja haluamassaan järjestyksessä, joka aiheutti hajaantumista.
 • Helvettisitsit 30.4. Sitseistä tuli hyvää palautetta, tosin äänentoisto oli hieman ongelmallinen.  Osallistujia oli 128 ja mukana oli myös vaihtareita. Myös muut kuin hallituslaiset auttoivat siivoamisessa, erityiskiitokset kaikille heille! Jatkot olivat teeman mukaisesti Rodeossa ja se sai yllättävänä jatkopaikkana kehuja.
 • Wappupiknik paratiisissa 1.5. Osallistujamäärää oli vaikea arvioida sillä ihmiset istuskelivat ympäri Koskipuistoa.

Tulevat tapahtumat:

 • Akateeminen aurajokilaivuritutkinto 8.-9.5. Lippuja on edelleen myynnissä, osta pian omasi!
 • Läksisäisjuhlat vaihtareille 10.5. Paikkana toimii TOAS Ninansampo klo 18 alkaen.

Muita asioita:

 • Iltakoulun alumnit järjestävät tapahtuman ’IK reunion’ 18.5. joka järjestetään 15.30 Sorsapuistossa. Haussa edelleen rastinpitäjiä tapahtumaan!  
 • Myös tänä kesänä on mahdollisuus esitellä Iltakoulun Instagramissa harjoittelu- tai kesätyöpaikkaansa. Jos olet kiinnostunut esittelemään pestiäsi, laita hallitukselle viestiä!

Hallituksen kokous 8/2019

Hallitus kokousti keskiviikkona 17.4. klo 12 alkaen Pinni A:n Ylävitosessa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

 • Pubivisa TIPSYn kanssa 8.4. Semaforissa. Tapahtuma oli onnistunut. Osallistujia oli noin kaksikymmentä. Yhteistyö Semaforin kanssa sujui hyvin, ja jatkossa voisi harkita yhteistyötä enemmänkin Semaforin kanssa.
 • Munajahti Mixeissä 9.4. Patina ry & SOS ry:n kanssa. Tapahtumaa varten järjestettiin myös viralliset etkot Toas Ilmarilla, joissa osallistujia oli noin 40.
 • Viiniä sohvalla Aki Luoto 10.4. Osallistujia oli noin 15. Tapahtuma ei noudattanut perinteistä viiniä sohvalla formaattia ja iltama järjestettiin tällä kertaa Oasiksessa. Oasikselta oli tullut palaute, että joku osallistujista oli purkanut pitkällä olleen palapelin. Muistetaanhan jatkossa kunnioittaa tiloja.
 • Vappuetkoilua Hervannassa 11.4. Rasteista tuli hyvää palautetta. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 25 joukkuetta, joista yhdisteltiin poikkitieteellisessä hengessä. Iltakoululaisia oli kolme joukkuetta. Jatkot olivat Varjobaarissa mistä jatkettiin teekkarisaunalle.
 • Breakfast at Lenin’s 12.4. Ajankohta oli haastava, sillä aamupala oli aikaisin vappuetkoilun jälkeen. Osallistujia oli yhteensä viisi. Pyritään järjestämään samankaltainen aamupala/brunssi uudestaan mutta paremmalla ajankohdalla.  
 • GOT-teemailta 15.4 Ilmarinkadulla. Tapahtumassa pidettiin tietovisa ja voittajille oli ostettu palkinnoksi teeman mukaisesti punaviiniä. Osallistujia oli noin 15. Myös tila oli toimiva.
 • WappuLove Roskassa 16.4. Tapahtuma oli menestys. Ennakkolippuja myytiin 300 kappaletta ja reilut 200 lippua ostettiin vielä ovelta. Tapahtuma oli hyvin poikkitieteellinen ja mukana oli myös vaihtareita. Tosin speed datingille tila oli haastava.
 • Excu Helsinkiin 3.4. Ekskursio oli onnistunut ja osallistujia oli 13.

Tulevat tapahtumat:

 • Vappuviikot

  3. PIIRI: TUHLAAJAT & HAASKAAJAT
  MA 22.4. Katukorista ja gangstaräppiä Interaktion & MAGS:in kanssa Tammelan kentällä klo 16-18.
  TI 23.4. Ruotsinlaivasimulaatio.
  KE 24.4. Särkän märkä ja jatkot Unionissa.
  TO 25.4. Circus Maximus Sorsapuistossa. Jos keli on ikävä, siirrytään Telakalle.
  PE 26.4. Valmennuskurssi-iltamat Kummassa.

  4. PIIRI: PAHAT KUILUT AKA MALEBOLGE
  MA 29.4. Pubiryömintä Interaktion kanssa.
  TI 30.4. Helvettisitsit.
  KE 1.5. Vappupiknik koskipuistossa klo 12.

 •  Akateeminen aurajokilaivuritutkinto 8.-9.5. Turussa. Lippuja ostettiin 15 kappaletta, jotka laitetaan pian myyntiin.

Muita asioita:

 • Valmennuskurssi on nyt täynnä eli ilmoittautuneita on 30. Materiaalipaketteja on ostettu 12.
 • Kevätkokous järjestettiin torstaina 4.4. Keskustelua käytiin poliittisesta riippumattomuudesta viime syyskokouksen feminismikeskustelun sekä varainhankinnan mahdollisuuksien vuoksi. Kevätkokouksessa ei tehty päätöksiä vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Aiheita tullaan tarkastelemaan suotavammalla foorumilla syyskokouksessa, jonne hallitus valmistelee kattavan esityksen. Aiheista järjestetään lähempänä syyskokousta myös keskustelutilaisuus. Edellistä syyskokouksessa pohjustaen tullaan muuttamaan äänestysmenettely siirtoäänivaalitapaan. Hallitus tekee myös tästä kattavan esityksen syyskokoukseen, joka voidaan hyväksyttää sääntömuutoksena. Myös suljetun lippuäänestyksen pyytämistä tullaan helpottamaan, joka olisi ollut jo viime syyskokouksessa välttämätön. Jatkossa myös kaikki sisällölliset muutosehdotukset on esitettävä kirjallisena vähintään viikkoa ennen yhdistyksen kokousta, jotta jokainen voi valmistautua ehdotuksiin rauhassa tahoillaan. Tämän vuoksi myös kokouskutsujen on lähdettävä liikkeelle viimeistään kahta viikkoa ennen. Lukuisten sääntömuutoksien vuoksi olisi hyödyllistä järjestää ylimääräinen yhdistyksen kokous. Mahdollisia sääntömuutoksia varten hallitus valmistautuu perinpohjaisesti. Syyskokouksessa käsiteltiin myös varainhankinnan haasteita. Syyskokoukseen tuodaan esitys siitä mitkä tapahtumat ovat jatkossa kannattavia ja herätetään keskustelua tapahtumien ehdollisuudesta. Myös tapahtumien ja jäsenmaksun hinnoista tullaan käymään keskustelua. Tarkoituksena on myös rekrytoida varainhankintakoordinaattori sekä varainhankintatyöryhmä. Koordinaattorin ja työryhmän työ olisi jatkuvaa yli hallituskausien. Toiminta ei olisi kovin sitovaa vaan oman näkemyksen mukaista työtä. Rekrytoinnissa hallitus on jo ottanut askeleita.

Hallituksen kokous 7/2019

Hallitus kokousti tiistaina 2.4. klo 16 alkaen Pinni A:n Ylävitosessa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

 • St Patrick’s day sitsit 21.3. Osallistujia oli yhteensä 150 seitsemästä eri ainejärjestöstä. Tapahtuma oli onnistunut ja sitsaajat viihtyivät. 
 • Poikkitieteellinen juomapelirundi 26.3. Uudesta konseptista tuli paljon hyvää palautetta. Joukkueita oli 16, joista yksi koostui myös vaihto-opiskelijoista. Tapahtumaan luotiin palautelomake, jonka vastausten perusteella tapahtuma on tarkoitus järjestää uudestaan. Jatkossa pyritään vuokraamaan suurempi tila ja järjestämään paremmalla ajankohdalla.
 • Iltakoulu keilaa 1.4. Osallistujia oli yhteensä kahdeksan ja tapahtuma koettiin hauskana.

Tulevat tapahtumat:

 • Vappuviikkojen ohjelma:

1. PIIRI: HIMO & SAITURIT
MA 8.4. pubivisa TIPSYn kanssa Semaforissa klo 18 eteenpäin.
TI 9.4. Munajahti Mixeissä Patinan & SOS ry:n kanssa. Toas Ilmarilla
viralliset etkot klo 18 alkaen.
KE 10.4. Viiniä sohvalla, Euroviisu edition by Aki Luoto.
TO 11.4. Vappuetkoilua Hervannassa, jossa rastia pitämässä myös
Iltakoulu.
PE 12.4. Breakfast at Lenin’s. Aamupala Puistossa sekä vierailu Lenin
museossa.

2. PIIRI: SYNNILLINEN RAKKAUS & AHMATIT
MA 15.4. Game of Thrones -teemailta. Luvassa IK-katsomo viimeisen
kauden avausjaksolle sekä tietovisa.
TI 16.4. WappuLove Roskassa. Lippuja voi nyt ostaa Kide-appista!
TO 18.4. Kiirastuli-iltama YTHS-saunalla.
PE 19.4 Poikkitieteellinen Beer Pong -turnaus Messukylässä klo 18
alkaen. Viralliset jatkot Blumessa.
LA-SU 20.-21.4. Vappumökki.

3. PIIRI: TUHLAAJAT & HAASKAAJAT
MA 22.4. Katukorista ja gangstaräppiä Interaktion & MAGS:in kanssa
Koulukadun kentällä klo 16-18.
TI 23.4. Ruotsinlaivasimulaatio. 
KE 24.4. Särkän märkä ja jatkot Unionissa.
TO 25.4. Circus Maximus Sorsapuistossa.
PE 26.4. Valmennuskurssi-iltamat Kummassa.

4. PIIRI: PAHAT KUILUT AKA MALEBOLGE
MA 29.4. Pubiryömintä Interaktion kanssa.
TI 30.4. Helvettisitsit Messukylän Työväentalolla klo 18 alkaen.
KE 1.5. Vappupiknik koskipuistossa klo 12.

 • Akateeminen aurajokilaivuritutkinto 8.-9.5. Turussa, jonne Iltakoulu osti 15 lipun kiintiön.

Muita asioita:

 • Järjestetyn kyselyn mukaan 19 henkilöä ilmoitti olevansa kiinnostunut sählyjoukkueen järjestämisestä. Näin ollen koitetaan varata Iltakoululle omat sählyvuorot ensivuodelle.


Hallituksen kokous 6/2019


Hallitus kokousti keskiviikkona 20.3. klo 17 alkaen Pinni A:n Ylävitosessa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

 • Viiniä sohvalla Hiski Haukkalan kanssa 7.3. Tapahtuma täyttyi nopeasti ja oli onnistunut. Paikalla oli pääsääntöisesti fukseja, mukana kuitenkin myös vanhempia opiskelijoita. 
 • Poikkitieteellinen pakkaspäivä 12.3. Pakkaspäivä Staabin, Patinan ja Interaktion järjestettiin uudella päivämäärällä huonojen kelien vuoksi. Osallistujia oli melko vähän.
 • IK goes Wine tasting 14.3. Osallistujia oli yhteensä 16. Iltamasta tuli hyvää palautetta ja toivottiin uutta vastaavanlaista tapahtumaa.
 • Tasa-arvon hengailuilta 15.3. Osallistujia oli yhteensä noin kolmekymmentä ja tapahtuma oli onnistunut. Myös MAGS ja Ristipistot viihtyivät.
 • Varainhankintailta 19.3. Mukana oli noin 10-15 henkilöä. Syntyi antoisaa keskustelua ja esille nousi hyviä ajatuksia tulevia varainhankintatoimia varten.

Tulevat tapahtumat:

 • Poikkitieteellinen juomapelirundi tiistaina 26.3 Patinan ja Cortexin kanssa klo 18 alkaen. Järjestetään Tampereen Pursiseuralla, ja ohjelmassa paljon erilaisia pelejä. Mukaan mahtuu vielä muutama joukkue!
 • IK keilaa maanantaina 1.4. klo 18. Paikkana toimii Space Bowling and Billiards Hämeenkadulla. Ilmoittautuminen keilaukseen alkaa maanantaina 25.3.
 • Excu 3.4. Helsinkiin. Tapahtuman alkuperäinen kiintiö on nyt täynnä, mutta exculle pääsee vielä halutessaan mukaan koska osallistujamäärä ei ole kohteissa ehdoton.

Alla alustava vappukalenteri. Vapputeema on tänä vuonna helvettivappu, joka on muunnos Danten Jumalaisesta näytelmästä.

1. PIIRI: HIMO & SAITURIT
MA 8.4. pubivisa TIPSYn kanssa
TI 9.4. Munajahti Mixeissä Patinan & SOS ry:n kanssa
KE 10.4. Viiniä sohvalla, Euroviisu edition by Aki Luoto
TO 11.4. Vappuetkoilua Hervannassa

2. PIIRI: SYNNILLINEN RAKKAUS & AHMATIT
MA 15.4. Game of Thrones -teemailta
TI 16.4. WappuLove Roskassa
TO 18.4. Vapun saunailta (toogabileet)
PE 19.4 Poikkitieteellinen Beer Pong -turnaus
LA-SU 20.-21.4. Vappumökki

3. PIIRI: TUHLAAJAT & HAASKAAJAT
MA 22.4. Katukorista ja gangstaräppiä Interaktion & MAGS:in kanssa
TI 23.4. Ruotsinlaivasimulaatio
KE 24.4. Särkän märkä ja jatkot Unionissa
TO 25.4. Circus Maximus
PE 26.4. Valmennuskurssi-iltamat

4. PIIRI: PAHAT KUILUT AKA MALEBOLGE
MA 29.4. Pubiryömintä Interaktion kanssa
TI 30.4. Helvettisitsit

PARATIISI:
KE 1.5. Vappupiknik

Muita asioita:

 • Nimetään mahdollisimman pian varainhankintakoordinaattori ja pysyvä työryhmä hoitamaan varainhankinta-asioita.
 • Kevätkokous pidetään torstaina 4.4. klo 11. Laitetaan jäsenistölle avoin esityslista, jotta he voivat halutessaan ehdottaa muutoksia esityslistaan ja valmistella mahdollisia vastaehdotuksia. Seitsemän päivää ennen kevätkokousta annamme pysyvän esityslistan tiedoksi jäsenistölle.
 • Paras tarjous on nyt hyväksytty uusien nettisivujen luomisesta.

Hallituksen kokous 5/2019

Hallitus kokousti keskiviikkona 6.3. klo 17 alkaen Pinni A:n Ylävitosessa. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

Menneet tapahtumat:

 • Kolmioetkot 21.2. Osallistujia oli runsaasti, joista iltakoululaisia oli noin 20. Ohjelmassa oli kisailua ja Kekkonen meni hyvin kaupaksi. Jatkoina toimivat kolmiot.
 • Kansainväliset sitsit 28.2. Osallistujia noin 90 ja tapahtuma oli onnistunut. Haalarimerkit olivat kateissa mutta löytyivät myöhemmin.

Tulevat tapahtumat:

 • IK kiipeilee 11.3. Maaliskuun liikuntakokeilussa kiipeillään ja boulderoidaan Kauppi Sport Centerissä.
 • Poikkitieteellinen pakkaspäivä 12.3. Tapahtuma järjestetään Eteläpuistossa Interaktion, Patinan ja Staabin kanssa. Ohjelmassa muun muassa mäenlaskua ja hankipalloa.
 • Tasa-arvon hengailuilta Interaktion kanssa 15.3. klo 18. Tapahtumassa mukana Mansen akateeminen gangsta rap -seura MAGS sekä Radikaalit ristipistot. Paikkana toimii Toas Markuksentori.
 • Varainhankintailta 19.3. Luvassa rento keskusteluilta, jossa tarjolla viiniä ja naposteltavaa. Paikka tarkentuu myöhemmin.
 • Pipolätkä 20.3. klo 18-21 Sorsapuiston kentällä. Mukana Iltakoulu, Staabi, Boomi ja Patina. Boomin saunatiloihin pääsee tapahtuman jälkeen saunomaan.
 • St. Patrick’s day -sitsit 21.3. Tapahtuma täyttyi jo Iltakoulun kiintiön kohdalta, mutta ensi maanantaina aukeaa yleinen lipunmyynti, jos paikkoja on vielä jäljellä.
 • IA:n ja Cortexin yhteistapahtuma 26.3. Eventti on nyt julkaistu! Ilmoittautuminen on alkanut, ja tapahtumaan ilmoittaudutaan neljän hengen joukkueissa. Luvassa erilaisia juomapelejä ja aktiviteetteja.
 • Excu 3.4. Kohteina ovat ovat sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen Punaisen Ristin kansainvälinen osasto sekä Miltton Groupin Nordic West Office.

Muita asioita:

 • Iltakoululle ostettiin 55 lipun kiintiö Särkän Märkään. Jäsenistölle järjestetyn kyselyn perusteella jatkopaikaksi valikoitui Union, esiintyjänä Karri Koira.
 • Kevätkokouksen alustava päivämäärä on torstai 28.3. klo 11. 
 • Iltakoulu päätti lähteä mukaan Ilmastoveivi2019 -kampanjaan. 
 • Jäsenistölle tehtiin Facebook-kysely kiinnostuksesta kasvattaa excujen määrää maksamalla itse menokustannukset. Vastanneista (46) 43 ihmistä vastasi myöntävästi. Kyselyn perusteella tänä vuonna järjestetään kolme excua, joiden matkakustannukset maksetaan itse.