Liikunta

Terve mieli viihtyy terveessä ruumiissa, kuten jo muinaiset roomalaiset tiesivät. Opiskelu yliopistossa voi olla muutakin kuin vain juhlimista ja tentteihin lukemista. Iltakoulu pyrkii tukemaan jäsenistöään myös liikunnan, urheilun ja ruuminkulttuurin muodoissa.

12207919_936867656388761_1366057099_n

Viime vuosina Iltakoulussa on harrastettu lajeja laidasta laitaan. Mainitsemisen arvoisia ovat muun muassa jalkapallo, futsal, sähly, pesäpallo ja talviolympialaisten vuosikohtaiset uutuuslajit. Iltakoulu haluaa myös liikuntasektorinsa osalta olla jäsenistönsä näköinen ainejärjestö eli Iltakoulu pyrkii järjestämään niitä liikunnan muotoja, joita sen jäsenistö haluaa harrastaa. On tärkeää, että iltakoululaiset ovat aktiivisesti yhteydessä liikuntavastaavaan päin ja esittävät vuoden mittaan omia toivomuksiaan tulevista liikuntatapahtumista.

Vakituiset salivuorot ovat tarkoitettu koko jäsenistölle, joten aikaisempaa lajikokemusta ei todellakaan tarvita (niistä lisää täältä). Tarkoituksena on liikkua yhdessä ja ennen kaikkea pitää hauskaa liikunnan merkeissä. Salivuorojen tarkoitus on palvella jäsenistöä, joten uusia lajeja tai muita kehitysideoita voi myös rohkeasti ehdottaa ottamalla yhteyttä Iltakoulun liikuntavastaavaan, joka on vuonna 2018 Saara Hilden (liikunta@iltakoulu.org).

Iltakoulun joukkueet ovat osallistuneet aktiivisesti ja menestyksekkäästi yliopiston järjestämiin jalkapallo- ja futsalsarjoihin sekä erinäisiin turnauksiin kuten Akateemisen kyykän MM-kilpailuihin.

Sukupuoleen, pääaineeseen ja opiskeluvuosiin katsomatta Työväen Ampujat, Iltakoulun ikioma urheiluseura, kokoaa siipiensä alle kaikki urheilevat iltakoululaiset. Jokainen iltakoululainen on siis automaattisesti myös Työväen Ampuja. Työväen Ampujien tunnuslauseena on opittu tuntemaan iltakoulun kaikkeen toimintaankin vaikuttava lause: ”ELÄ, KOE, TIEDOSTA!”, joskin roolia on ottanut myös motto ”Tärkeintä ei ole voitto vaan jaloviina!”. Iltakoulun liikuntatoiminta pyrkiikin omalta osaltaan tukemaan iltakoululaisille tärkeitä aktiviteetteja hyvässä hengessä.