Etkö tiedä tarkkaan, mihin kaikkiin ammatteihin tutkintosi tähtää, miksi haluaisit isona tulla tai millaista työelämässä ihan oikeasti on?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry tuntee alasi, työelämän kiemurat ja on valmis auttamaan sinua. Liitto valvoo myös ammattisi työmarkkina-arvoa ja on turvanasi jo opiskeluaikaisissa työsuhteissasi. Haluamme antaa sinulle hyvän pohjan toimia tulevaisuuden työelämässä.

Opiskeluaikana kytköksen liittoon saat opiskelijajärjestö SYYn kautta. Tampereen yliopistossa opiskelevia lähellä on SYYn paikallisosasto SYY-Tampere, joka tuo yhteen yhteiskuntaosaajia niin politiikan tutkimuksesta, hallintotieteistä kuin sosiaalitieteistäkin. Liiton jäseneksi voi liittyä yliopistossa opiskeleva henkilö, joka opiskelee valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä tai sellaisia muita aineita, joiden pohjalta tuleva työpaikka löytyy erilaisista yhteiskunnallisista tehtävistä.

Jäsenhakemuslomakkeen täyttäminen onnistuu kätevästi netissä ja 28 euron jäsenmaksulla saat käyttöösi liiton jäsenoikeudet ja -edut.

Miksi liittyä liittoon?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n opiskelijajäsenenä saat:

  • henkilökohtaista urapalvelua työhaastatteluihin tai cv:n laatimiseen
  • mentorointia opintojen loppuvaiheessa: saat mentoriksi yhteiskunnallisen alan asiantuntijan, joka auttaa sinua työelämään siirtymisessä, verkostojen luomisessa ja lievittää tarvittaessa gradu-tuskaasi.
  • Ura-lehden neljä kertaa vuodessa
  • neuvontapalveluja liiton asiamiehiltä ja lakimiehiltä: olitpa missä tahansa työssä kesällä tai opintojen lomassa, voit kysyä neuvoa mihin tahansa työsuhteeseen liittyvään pulmaan.
  • käyttöösi liiton työmarkkinatutkimukset, jotka antavat ajantasaista tietoa esimerkiksi alamme keskipalkoista ja vastavalmistuneiden sijoittumisesta työelämään.
  • vapaa-ajan matka- ja matkatavaravakuutuksen sekä tapaturmavakuutuksen
  • muita rahanarvoisia etuja, kuten neuvontaa yksityiselämän lakiasioissa

SYY järjestää opiskelijoille suunnattuja työelämätapahtumia, joissa pääset tutustumaan yhteiskunta-alan osaajiin ympäri Suomea. Liiton jäsenille järjestettävissä tapahtumissa syvennytään työelämän viimeisimpiin kysymyksiin ja saadaan työelämävalmiuksiin liittyvää koulutusta, mutta tiukan asiaohjelman lisäksi tapahtumissa pidetään hauskaa valtakunnallisen opiskelijaporukan kanssa!

SYY-Tampere puolestaan järjestää Tampereen yliopiston yhteiskuntaosaajille suunnattuja työelämätapahtumia, työpaikkavierailuja ja bailuja, joissa tutustut mahdollisesti tulevaisuuden työkavereihisi..

Jäsenyydellä vahvistat ammatti-identiteettiäsi – tervetuloa tulevien kollegoiden joukkoon!

Työttömyyskassa – miksi liittyä jo opiskeluaikana?

Liiton jäsenenä voit liittyä myös työttömyyskassaan. Valmistumisen jälkeen ensimmäiset työsuhteet ovat usein määräaikaisia ja työsuhteiden väliin saattaa mahtua työttömyysjaksoja. Työttömän ansiopäivärahaan oikeuttavan 26 viikon työssäoloehdon saa helposti täyteen vaikkapa kesätöistä tai opintojen ohessa tehtävästä työstä, kun liittyy kassan jäseneksi jo opintojen alkuvaiheessa! Työssäoloehto kertyy kaikista töistä, joissa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa ja saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa (tai vähintään 1165 euroa/kk täysipäiväisestä työstä, vuoden 2016 palkkaraja).

Opiskelijana voit liittyä Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kautta työttömyyskassaan ja turvata näin valmistumisen jälkeisen aikasi. Työssäkäyvän opiskelijan jäsenmaksut vuonna 2016 ovat:

  • 100 € vuodessa, kun työskentelee työssäoloehdon täyttävässä työssä 1-4 kk (sis. opiskelijan perusjäsenmaksun 28 €)
  • 150 € vuodessa, kun työskentelee työssäoloehdon täyttävässä työssä 5-11 kk (sis. opiskelijan perusjäsenmaksun 28 €)
  • 27,75 €/kk, kun työskentelee yhtäjaksoisesti koko vuoden (333 € vuodessa, sis. opiskelijan perusjäsenmaksun 28 €)

Lisätietoa: