Iltakoulu ry:n juhlanauhaohjesääntö

Iltakoulu ry:llä on juhlanauha, jota käytetään ylioppilaskuntanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Juhlanauha on 30 mm leveä nauha, joka on symmetrinen keskiviivan suhteen. Nauhan pohjaväri on musta ja siinä on 5 mm reunasta oleva 5 mm raita kultaisella metallilangalla.

Jokaisella Iltakoulu ry:n jäsenellä on oikeus lunastaa juhlanauha itselleen. Nauhan käyttöoikeus säilyy yhdistyksestä eroamisen jälkeen.

Iltakoulu ry:n istuvan ja vanhojen hallituksen jäsenillä on oikeus käyttää juhlanauhaa, jonka leveys on 45 mm. Nauha on samanlainen kuin 30 mm leveä. Nauhan pohjaväri on musta ja siinä on molemmin puolin 7,5 mm reunasta oleva 7,5 mm leveä raita kultaisella metallilangalla.

10 §

Iltakoulu ry:n jäsenet kantavat akateemisissa tilaisuuksissa ylioppilaskuntanauhaa oikealta olkapäältä rinnan yli viistoon vasemmalle. Nauhaa voi kantaa myös ruusukkeena vasemmassa rintapielessä. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa.

11 §

Käytettäessä juhlanauhaa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa.

12 §

Yhdistyksen juhlanauhan kanssa voi käyttää toista juhlanauhaa. Yhdistyksen tilaisuuksissa yhdistyksen juhlanauhaa kannetaan ylempänä, jos kannettavia nauhoja on kaksi. Toimessaan olevan hallituksen jäsenet eivät käytä muita kuin yhdistyksen juhlanauhaa.

Ohje ruusukkeen tekemiseen