Työelämäexcursio Helsinkiin

syyskuu 12 | 09:00 - 16:00

Tervetuloa mukaan Iltakoulu ry:n syksyn ensimmäiselle työelämäexcursiolle Helsinkiin torstaina 12.9!

Excursiolla vierailemme kolmessa, varmasti mielenkiintoisessa työelämäkohteessa. Näistä ensimmäinen on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Sitra on kovan luokan asiantuntija- ja tulevaisuustalo, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus.
Käytännössä Sitra ennakoi yhteiskunnan muutoksia, selvittää kehitysvaihtoehtoja, tekee kokeiluja, kehittää toimintamalleja ja tuo ihmiset ja organisaatiot yhteen, jotta uudistuminen onnistuu. Sitralla on käytössään monipuolinen työkalupakki ja laajat verkostot muutostarpeiden tunnistamiseen ja muutosten toteuttamiseen.
Todella mielenkiintoinen kohde asiantuntija-/konsultointitöistä ja viestinnästä kiinnostuneille!

Toisena kohteena on ajankohtainen Valtioneuvoston kanslia, jossa kuulemme varmasti mielenkiintoisista työelämän mahdollisuuksista, urapoluista sekä harjoittelupaikoista. Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä. Oivallinen kohde valtio-opista ja julkisesta sektorista kiinnostuneille!

Kolmantena kohteena on Crisis Management Initiative (CMI), suomalainen konfliktinratkaisujärjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. Nykyisin CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan. Todella hieno kohde erityisesti kv-politiikan lukijoille ja kaikille konfliktinratkaisusta kiinnostuneille!

Excursion matkat ovat omakustanteisia ja vaihtoehtoina on joko tulla yhteislähdöllä niin, että Iltakoulu hankkii yhteislähtöön osallistuville liput, jotka osallistujat sitten maksavat Iltakoulun tilille (noin. 7euroa yhteen suuntaan). Tai vaihtoehtoisesti saapua Helsinkiin ja ensimmäiseen kohteeseen täysin itsenäisesti ja omatoimisesti. IK:N YHTEINEN PALUUKYYTI LÄHTEE NIIN, ETTÄ KAIKKI HALUKKAAT VARMASTI EHTIVÄT FUKSISITSEILLE. Eli samasta päivästä huolimatta, ehdit kyllä hyvin sekä exculle, että illalla sitseille! Omatoiminen poistuminen Helsingistä tai Helsinkiin jääminen ovat myös vaihtoehtoja.Tarkemmat ohjeet saapumisesta/poistumisesta ja niiden eri vaihtoehdoista ilmoitetaan ilmoittautumisen sulkeuduttua mukaan päässeille.

Ilmoittautuminen aukeaa KESKIVIIKKONA 28.8 klo 12.00. Tilaa on ensimmäiselle 15 henkilölle. Mielenkiintoisia kohteita luvassa, joten kaikki kiinnostuneet tiistaina ilmoittautumaan! Ilmoittautuminen on auki 2.9 keskiyöhön asti. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Excursiolle tarvitsee mukaan henkilökortin tmv, jolla voi todistaa henkilöllisyytensä kohteisiin saavuttaessa. Vastaa Google Formsiin koko nimesi, mahdolliset ruokarajoitteet ja osallistutko yhteiskuljetuksiin vai saavutko paikalle itsenäisesti. Linkki ilmoittautumiseen lisätään tähän tapahtumaan 28.8. ennen ilmoittautumisen alkamista.

PÄIVÄN OHJELMA:

6.20 – 8.35 Bussikuljetus yhteislähtöön osallistuville
8.35 – 9.30 Omakustanteinen aamupala ja siirtyminen ensimmäiseen kohteeseen
9.30 – 11.00 Sitra
11.00 – 12.30 Omakustanteinen lounas ja Helsingistä nautiskelua
12.30 – 14.00 Valtioneuvoston kanslia
14.30 – 16.00 CMI
16 -> Matka kohti Tamperetta ja fuksisitsejä
Näemme exculla!

TLDR:
MITÄ: Ik:n excu Helsinkiin
MISSÄ: SITRA, VALTIONEUVOSTON KANSLIA, CMI
MILLOIN: 12.9.2019
MITÄ MAKSAA: matka Helsinkiin (ja takaisin)
MIKSI: koska excut best ja ainutlaatuisia tilaisuuksia päästä tutustumaan tulevaisuuden työpaikkoihin, sekä saamaan hyviä vinkkejä opiskeluun, työnhakuun ja työelämään.

Tapahtuman tukihenkilönä ja kysymyksiin vastaajana toimii Iltakoulun työelämä- ja alumnivastaava Aino Uutela.

In English:
Iltakoulu ry organizes a work-related excursion to Helsinki on 12.9.

We will visit Sitra, Prime minister’s office Finland and Crisis Management Initiative (CMI).
The excursion will be held in Finnish and is for degree-students only.

This year the trips to excursion destinations are paid by the participants. You can either travel together with other participants (by paying 7-9 euros to Iltakoulu to get the tickets) or you can travel independently to the destination. The more detailed information about the trips and the destinations will be provided later to the participants.

Enrolment will begin on WEDNESDAY 28.8 at 12.00 and it will end 2.9 at midnight. The first 15 people to enroll will get the spots so be ready on Wednesday if you wish to join the excursion. The enrolment is binding.

In your message state your full name, food allergies and specify whether you wish to travel together with other participants or will choose for your own method of transportation. Remember to take your ID card with you.

PROGRAM OF THE DAY:

05.20/6.00 – 07.35 Bustrip to Helsinki if you choose travel with other participants
07.35 – 8.45 Optional coffee and breakfast
8.45 – 10.00 Sitra
10.00 – 12.00 Optional lunch
12.00 – 14.00 Prime minister’s office Finland
14.30 – 16.00 CMI

See you at the excursion!

syyskuu 12
Tapahtumaluokka: