Iltakoulun työelämäexcursio Helsinkiin 30.3.2020

IN ENGLISH BELOW!

LINKKI ILMOITTAUTUMISEEN / LINK TO ENROLLMENT
[[LINKKI ILMOITTAUTUMISEEN LISÄTÄÄN 10.3.]]

Tervetuloa mukaan Iltakoulu ry:n vuoden ensimmäiselle työelämäexcursiolle Helsinkiin maanantaina 30.3.2020!

– – –

EXCURSIOLLA VIERAILEMME KOLMESSA TYÖELÄMÄKOHTEESSA!

Ensimmäisenä kohteena on ULKOPOLIITTINEN INSTITUUTTI, joka tuottaa korkeatasoista ja ajankohtaista tietoa kansainvälisistä suhteista ja EU-asioista. Ulkopoliittinen instituutti tekee tutkimusta, järjestää kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja sekä julkaisee raportteja tutkimustuloksistaan ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Instituutin esittelyn lisäksi kuulemme kahden vanhemman tutkijan toimenkuvista. Kiintoisa kohde etenkin kv-ihmisille!

Toisena kohteena on BUSINESS FINLAND, joka on suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistävä organisaatio. Business Finland toteuttaa tehtäväänsä myöntämällä vuosittain avustus- tai lainamuotoista innovaatiorahoitusta: vuonna 2019 Business Finland myönsi rahoitusta yhteensä 571 miljoonaa euroa, josta yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan 477 miljoonaa euroa ja tutkimustoimintaan 94 miljoonaa euroa. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finlandia meille esittelevät organisaation strategisesta tulosohjauksesta ja henkilöstöstä vastaavat johtajat. Mielenkiintoinen ja monialainen kohde opintosuunnasta riippumatta!

Kolmantena kohteena on aina yhtä ajankohtainen, ikivihreä SISÄMINISTERIÖ. Ministeriön yleisesittelyn lisäksi samaistumispintaa sisäministeriössä tarjoavat samanlaisesta koulutustaustasta harjoittelun kautta ministeriöön työllistynyt nuorempi virkamies sekä pidemmän työuran pakertanut vanhempi virkamies. Tarjolla siis tuiki tärkeää tietoa työelämän mahdollisuuksista harjoittelupaikkoineen ja pidempine urapolkuineen. Hieno kohde hallinnosta ja virkamieheilystä kiinnostuneille!

– – –

Excursion matkat ovat omakustanteisia. Excursiolle valitut JÄRJESTÄVÄT ITSE siirtymisensä Helsinkiin, ollen kuitenkin valmiina kokoontumaan Helsingin Kampissa klo 8.50. Tampereelta exculle suuntaaville suositellaan maanantaina 30.3. klo 06.20 (ja aikaisemmin klo 05.45) Tampereen linja-autoasemalta lähteviä busseja, jotka saapuvat Helsinkiin klo 08.35. Myös junia on olemassa.

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 10.3 klo 12.00. Tilaa on ensimmäiselle 20 henkilölle. Vastaa Google Formsiin koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on auki maanantaihin 16.3. klo 16.00 asti.

Exculle päässeitä informoidaan ja ohjeistetaan vielä myöhemmin.

Linkki ilmoittautumiseen lisätään tähän tapahtumaan tiistaina 10.3. ennen ilmoittautumisen alkamista.

PÄIVÄN OHJELMA:

8.35 – 8.50 Kokoontuminen Kampissa, pikaevästys
9.10 – 10.30 ULKOPOLIITTINEN INSTITUUTTI
11.00 – 12.30 BUSINESS FINLAND
12.30 – 14.00 Omakustanteinen lounas
14.00 – 15.00 SISÄMINISTERIÖ

TLDR:
MITÄ: IK:n työelämäexcu Helsinkiin
MISSÄ: Helsingissä (Ulkopoliittinen instituutti, Business Finland, sisäministeriö)
MILLOIN: 30.3.2020
MITÄ MAKSAA: matka Helsinkiin (ja takaisin)
MIKSI: työllistymisenne tähden

IN ENGLISH:

Iltakoulu ry organizes a work-related excursion to Helsinki on 30.3.

Iltakoulu will visit the Finnish Institute of International Affairs (FIIA), Business Finland and the Ministry of the Interior. The excursion will be held in Finnish and is for degree-students only.

The participants are responsible for paying and arranging their own trips to Helsinki. The excursion will start from Kamppi at 8.45 when we start heading towards our first destination FIIA. The more detailed information about the trips and the destinations will be provided later to the participants.

Enrollment will begin on TUESDAY 10.3 at 12.00 and it will end 16.3 at 16.00. The first 20 people to enroll will be selected. In the enrollment state your full name and email. The enrollment is binding.

PROGRAM OF THE DAY:

8.35 – 8.50 Gathering in Kamppi and breakFAST