Fuksisitsit

syyskuu 12 | 19:30 - 23:30

Syksy on jo päässyt hyvään vauhtiin, jonka johdosta onkin jo aika juhlia lukuvuotemme ensimmäisiä sitsejä! Fuksiviikot huipentuvat perinteisiin fuksisitseihin torstaina 12.9 Hatanpään soutupaviljongilla kello 19:30 alkaen, jolloin fuksit saavat ensikosketuksensa yliopistoelämään olennaisesti kuuluvaan sitsikulttuuriin.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna kaikkien meidän rakastamamme kotipaikkakunnat. Teeman mukainen pukeutuminen on enemmän kuin suotavaa. Tuo siis pala kotipaikkakuntaasi mukanasi sitseille, vahvista yleisiä ihania stereotypioita tai säväytä sitsikansaa paikkakuntasi perinteillä!

Mitä sitsit sitten ovat? Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan ja lauletaan. Sitsit jakautuvat kolmeen konfrenssiin, joiden välillä on vapaata oleskelua sekä mahdollisuus käydä vessassa. Täysin tyhjin vatsoin sitseille ei kannata tulla vaikka ruokaa onkin tarjolla, se voi koitua sitsaajan kohtaloksi. Alkoholillinen menu sisältää 3 mietoa alkoholijuomaa sekä 3 shottia väkeviä, kun taas holittomaan menuun kuuluu 3 holitonta juoma, joiden lisäksi omia juomia saa myös tuoda mukanaan. Sitsien kulkua johtaa kaksi henkilöä, toastmasterit. Jotta sitsit sujuisivat mahdollisimman mukavasti, tulee toastmasterien antamia ohjeita noudattaa.

Tärkeimmät muistettavat:
1. Laulujen ja puheiden aikana ei syödä, juoda tai puhuta.
2. Omalta paikalta tulisi poistua vain taukojen aikana.
3. Puhelimen käyttö sitsien aikana on kielletty.
4. Iltakoulun sitsilaulukirja tulisi olla mukana. (saa hankittua aj tilasta)
5. Ole ajoissa paikalla!

Fuksit ovat ilmoittautumisessa etusijalla. Ilmoittautuminen fukseille alkaa perjantaina 30.8 klo 13.00 sekä muille jäsenille perjantaina 30.8 klo 15.00. Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova, ja vapautuksen maksusta saa vain painavasta syystä (kuten lääkärintodistusta vastaan).

Alkoholillinen menu kustantaa 17e ja holiton 15e. Sitsit tulee maksaa viimeistään sitsipäivään mennessä Iltakoulun tilille, joka on FI89 4726 6020 0075 24. Kirjoita viestikenttään fuksisitsit 2019 ja oma nimesi. Linkki ilmoittautumiseen löytyy alta.

Jatkopaikka tullaan määrittelemään lähempänä itse tapahtumaa ja se ilmoitetaan tässä eventissä, joten pysy kuulolla!

Tapahtumassa on kaksi tukihenkilöä, Karoliina Vaakanainen ja Elmeri Vasamies. Tukihenkilöihin ollaan yhteydessä, jos tapahtumassa havaitaan häirintää tai kiusaamista. Tapahtuma on häirinnästä vapaa. Tila on esteetön.

MITÄ: Fuksivuoden eeppisin tapahtuma, fuksisitsit
MISSÄ: Hatanpään soutupaviljongilla, Hatanpäänkatu 6
MILLOIN: torstaina 12.9 klo 19.30
MITÄ KUSTANTAA: Holillinen 17e ja holiton 15e
PUKUKOODI: Kotipaikkakunnat ♥
JATKOT: Määritellään myöhemmin

*********************************************************************************************************

Note that this event is held completely in Finnish!

Autumn has gotten a good start and so it is time for the traditional fuksisitsit! Fuksisitsit is a special occasion for Iltakoulu´s freshmen to get to know the sitsit culture which is a very important part of the Finnish student life. Fuksisitsit will be held on Thursday 12th of September at 7.30 pm at Hatanpään soutupaviljonki. The event is only for the members of Iltakoulu. Please notice that the event is in Finnish. For exchange students, you must have your tutor or a Finnish member of Iltakoulu with you (for explaining the sitsit customs).

So, what is a sitsit-party? Sitsit are a special kind of student party organised in Finland and Sweden. Sitsit is a three-course dinner party with its own traditions including eating, drinking, singing and cheering.
Here are the most important rules you should know before coming: The party is led by songmasters, and you must obey them. It is forbidden to talk, eat or drink when songmasters are speaking or during the singing parts. Remember to be at the venue on time and also remember to take your songbook with you.

Theme of the event is your place of domicile, so please take it into account while choosing your outfit! Bring a piece of your beloved childhood city, dress as a stereotypical resident of your neighborhood or show the rest of us the traditions of your place of birth.

The enrollment for freshmen will start on Friday 30th of September at 13.00 and for other students on Friday 30th of September at 15.00. Remember that the enrollment is binding.

A menu with alcohol costs 17€ and an alcohol-free menu 15€. You have to pay the sitsit before attending to the event 12th of September to Iltakoulu´s bank account FI89 4726 6020 0075 24. While paying, write your name and Fuksisitsit 2019 as the message.

Venue for the after party will be determined later and it will be announced in this event so pay attention!

The support people of the event are Karoliina Vaakanainen and Elmeri Vasamies.

WHAT: the most epic fuksisitsit ever
WHERE: at Hatanpään Soutupaviljonki (the address is Hatanpääntie 6)
WHEN: Thursday 12th of September at 7.30 pm
HOW MUCH: A menu with alcohol 17€ and an alcohol-free menu 15€