Milloin?

9.-12.5. & 16.5.

9.-12.5. Opetusta

13.-15.5. Tauko ennen kertausta ja harjoituspääsykoetta

16.5. Kertaus ja harjoituspääsykoe

Kertaus ja harjoituspääsykoe kurssin viimeisenä päivänä. Opetus järjestetään ilta-aikaan arkisin. Tarkka kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

 

Haluatko opiskelemaan politiikan tutkimusta? Kaipaatko tukea pääsykoevalmistautumiseen?

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulu ry järjestää politiikan tutkimuksen valmennuskurssin, jossa valttina on laadukas opetus, edullinen hinta sekä tiivis kurssi, joka palvelee myös Tampereen ulkopuolelta tulevia kurssilaisia.

Vuoden 2022 pääsykoe pidetään 3.6. Tampereella ja siihen tuleva ennakkomateriaali julkaistaan 3.5. Tampereen yliopiston nettisivuilla.

Valmennuskurssi järjestetään 9.-12.5 & 16.5. verkkokurssina, joten kurssille osallistuminen ei edellytä Tampereella olemista. Kurssin neljä ensimmäistä päivää sisältävät opetusta ja viikonlopun tauon jälkeen 16.5. vuorossa on kertausta sekä harjoituspääsykoe. Opetus tapahtuu zoomissa ja painottuu iltapäivään/iltaan. Kurssilla perehdytään erityisesti aineistokokeeseen, sen vastaustekniikkaan sekä ennakkoon julkaistavaan aineistomateriaaliin. Kurssin opettaja arvioi harjoituspääsykokeen sekä antaa siitä jokaiselle kurssilaiselle erikseen palautteen.

Kurssin opettajina toimivat Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella opiskelleet pätevät ja motivoituneet opettajat.

Ilman kurssille osallistumista on mahdollista myös tilata kurssilaisille kuuluva materiaalipaketti, joka sisältää hyödyllistä perustietoa alan asioista sekä artikkeleita, jotka auttavat valmistautumaan pääsykoemateriaalin lukemiseen. Tämä toimii siis hyvin itsenäisen opiskelun tukena.

Pelkän materiaalipaketin hinta on 80 € ja siihen kuuluu myös halutessaan oikeus osallistua harjoituspääsykokeeseen sekä opettajan palaute siitä. Mahdollisuus pääsykokeesta on tarjolla kymmenelle ensimmäiselle tilaajalle. Materiaalipaketti toimitetaan kurssilaisille sekä sen erikseen tilanneille huhtikuun alussa.

Valmennuskurssin hinta on 299 € ja hinta sisältää myös materiaalipaketin. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu, joka on 99 €. Varausmaksu on sitova. Ohjeet maksun suorittamisesta saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu sähköpostin kautta osoitteeseen valmennuskurssi@iltakoulu.org. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita oma nimesi, osoitetietosi, puhelinnumerosi sekä ilmoittaudutko kurssille vai tilaatko vain materiaalipaketin. Materiaalipaketin tilauksen yhteydessä ilmoita myös osallisutuko harjoituspääsykokeeseen.

Miksi osallistua valmennuskurssille?  

Valmennuskurssi ei ole tae opiskelupaikasta. Sisäänpääsy edellyttää ahkeruutta. Valmennuskurssista voi kuitenkin olla suurta hyötyä juuri siinä vaiheessa, kun pääsykokeen ajankohta alkaa lähestyä. Lisäksi valmennuskurssilla keskitytään erityisesti aineistokokeeseen, johon voi olla vaikea valmistautua yksin. 

  • Kurssi antaa valmiudet vastata pääsykokeessa oikealla tekniikalla esitettyihin kysymyksiin 
  • Auttaa arvioimaan, miten hyvin olet valmistautunut pääsykokeeseen 
  • Auttaa arvioimaan, millä alueilla voit vielä kehittyä 
  • Voi toimia motivaatiota lisäävänä tekijänä 
  • Tuo selkeyttä valintakoemateriaaliin ja soveltaviin tehtäviin 
  • Saat pääsykoelukemista tukevaa materiaalia (mm. lukemista tukevia tehtäviä) 
  • Pääset tutustumaan politiikan tutkimuksen opiskelijoihin 
  • Aiemmat kurssit ovat olleet menestyksekkäitä ja monet ovat kurssin käytyään tulleet hyväksytyiksi tutkinto-ohjelmaan. Valmennuskurssin opetukseen osallistuneiden sisäänpääsyprosentti on vaihdellut vuosittain 50 prosentista jopa 70 prosenttiin.  

Jos jokin valmennuskurssiin tai pääsykokeeseen liittyvä asia askarruttaa, kysy lisätietoa samaisesta osoitteesta valmennuskurssi[at]iltakoulu.org. Nähdään keväällä!