Hei tuore politologi!

Suuren suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa uuden ainejärjestösi, Iltakoulu ry:n, toimintaan mukaan! Meidän kanssamme pääset nauttimaan fuksisyksystä, mutta myös ennen kaikkea alkavista opinnoistasi.

Iltakoulu Ry on Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö. Sen tehtävänä on toimia politologien edunvalvojana tekemällä aktiivisesti yhteistyötä muun muassa yliopiston hallinnon, tutkinto-ohjelman opetusneuvoston sekä muiden ainejärjestöjen kanssa. Edunvalvonnan lisäksi Iltakoulu tarjoaa vuosittain runsaasti vauhdikkaita bileitä, opettavaisia työelämän ekskursioita, sporttisia liikuntatapahtumia sekä mielenkiintoisia kulttuuriretkiä. Ainejärjestömme huolehtii tuutoroinnin myötä myös, että jokainen fuksi pääsee mahdollisimman hyvin alkuun opinnoissaan ja ryhmäytymään muiden opiskelijoiden kanssa. Ei siis hätää, jos uusi elämänvaihe mietityttää – me pyrimme auttamaan kaikin mahdollisin keinoin kysymyksissäsi.

Jotta toisiin opiskelijoihin tutustumisesta tulisi mahdollisimman hauskaa ja helppoa, olemme loihtineet syksylle Iltakoulun tuutoreiden kanssa mahtavat fuksiviikot. Hiiriviikkojenkin nimellä kulkevien fuksiviikkojen kohokohtia ovat muun muassa luokkaretkeä muistuttava fuksimökki, kisailuhenkeä huokuva Amazing Race sekä eeppiset fuksisitsit. Tapahtumia on varmasti jokaiseen makuun ja kaikki tapahtumat ovatkin omanlaisiaan seikkailuita, joita ei kannata jättää väliin. Otamme tapahtumissamme huomioon vallitsevan epidemiatilanteen, ja saatammekin joutua tekemään tapahtumiin muutoksia esimerkiksi rajoitusten muuttuessa. Informoimme kuitenkin aina muutoksista. Pyrimme myös järjestämään vaihtoehtoisia tutustumistapoja etäyhteyksien avulle.

Heinäkuun aikana sähköpostiisi tulisi kilahtaa Iltakoulun lähettämä viestipaketti. Tämä viestipaketti sisältää kaiken olennaisen tiedon syksyn kursseista, sekä hiiriviikkojen ja orientoivien opintojen aikatauluista. Opinnot alkavat tänä vuonna 17.8. poikkeuksellisesti etäyhteyksien avulla. Jotta yliopiston starttaaminen tuntuisi vähemmän jännittävälle, olemme järjestäneet teille mahdollisuuden tavata ja tutustua jo ennen orientaatioviikkojen alkamista. Perjantaina 14.8. luvassa on epävirallinen hengailuilta ja lauantaina 15.8. päästään tutustumaan toden teolla huikeassa illanvietossa Amos-klubilla. Kaikista hiiriviikkojen tapahtumista on tulossa Facebookeventit, joista voit bongata tarkemmat tapahtumakuvaukset, paikat sekä aikataulut. Jotta onnistumme tuutoroinnissa mahdollisimman hyvin, lähetämme jokaiselle uudelle opiskelijalle viestipaketin yhteydessä fuksikyselyn. Kyselyn kautta kartoitamme, millaista tuutorointia kaipaatte ja millaisia odotuksia teillä on syksyä ajatellen. Heinä-elokuun aikana tuutorimme tulevat myös soittamaan jokaiselle fuksille. Tällöin tuutoreitamme saa ja pitää pommittaa kaikilla mahdollisilla kysymyksillä, joita mieleen juolahtaa. Parhaiten syksyn käänteistä, tapahtumista ja aikatauluista pysyy perillä, kun liittyy Facebookin ryhmään Iltakoulun fuksit ja tuutorit. Ryhmässä jaamme lisätietoja orientaatiosta ja päivitämme muitakin tietoja syksyyn liittyen. Mikäli et Facebookkia omista, saat kaiken tiedon tarvittaessa myös sähköpostin muodossa.

Jos sinulle heräsi jo nyt mieleen kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Fukseista vastaa Iltakoulu Ry:n hallituksessa tänä vuonna Pihla Hakulinen, jonka tavoitat sähköpostista tutorointi(at)iltakoulu.org tai pihla.hakulinen@tuni.fi, sekä tuutoritoimihenkilö Oskari Portaankorva, jonka tavoitat sähköpostista oskari.portaankorva@tuni.fi Oikein hyvää loppukesää ja vielä kerran tervetuloa Iltakouluun!