Hei tuore politologi!

Suuren suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa uuden ainejärjestösi, Iltakoulu ry:n, toimintaan mukaan! Meidän kanssamme pääset nauttimaan fuksisyksystä, mutta myös ennen kaikkea alkavista opinnoistasi.

Iltakoulu Ry on Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö. Sen tehtävänä on toimia politologien edunvalvojana tekemällä aktiivisesti yhteistyötä muun muassa yliopiston hallinnon, tutkinto-ohjelman opetusneuvoston sekä muiden ainejärjestöjen kanssa. Edunvalvonnan lisäksi Iltakoulu tarjoaa vuosittain runsaasti vauhdikkaita bileitä, opettavaisia työelämän ekskursioita, sporttisia liikuntatapahtumia sekä mielenkiintoisia kulttuuriretkiäkiä.  Ainejärjestömme huolehtii tuutoroinnin myötä myös, että jokainen fuksi pääsee mahdollisimman hyvin alkuun opinnoissaan ja ryhmäytymään muiden opiskelijoiden kanssa. Ei siis hätää, jos uusi elämänvaihe mietityttää – me pyrimme auttamaan kaikin mahdollisin keinoin kysymyksissäsi.

Fuksisyksy alkaa orientoivien opintojen ja tuutoroinnin parissa. Jotta toisiin opiskelijoihin tutustumisesta tulisi mahdollisimman hauskaa ja helppoa, olemme loihtineet syksylle Iltakoulun tuutoreiden kanssa mahtavat fuksiviikot. Hiiriviikkojenkin nimellä kulkevien fuksiviikkojen kohokohtia ovat muun muassa luokkaretkeä muistuttava fuksimökki, kisailuhenkeä huokuva Amazing Race sekä eeppiset fuksisitsit. Tapahtumia on varmasti jokaiseen makuun ja kaikki tapahtumat ovatkin omanlaisiaan seikkailuita, joita ei kannata jättää väliin.

Heinä-elokuun aikana postiluukustasi tulisi kilahtaa Iltakoulun lähettämä kirjepaketti. Tämä kirjepaketti sisältää kaiken olennaisen tiedon syksyn kursseista, sekä hiiriviikkojen ja orientoivien opintojen aikatauluista. Opinnot alkavat tänä vuonna jo poikkeuksellisen aikaisin maanantaina 19.8. Jotta yliopiston starttaaminen tuntuisi vähemmän jännittävälle ja jotta yliopistosta löytyisi heti maanantaina tuttuja kasvoja, olemme järjestäneet teille mahdollisuuden tavata ja tutustua jo ennen orientaatioviikkojen alkamista. Perjantaina 16.8. luvassa on epävirallinen hengailuilta ravintola Kummassa ja lauantaina 17.8. päästään tutustumaan toden teolla huikeassa illanvietossa Amos-klubilla. Kaikista hiiriviikkojen tapahtumista on tulossa Facebook-eventit, joista voit bongata tarkemmat tapahtumakuvaukset, paikat sekä aikataulut.

Jotta onnistumme tuutoroinnissa mahdollisimman hyvin, lähetämme jokaiselle uudelle opiskelijalle sähköpostiin fuksikyselyn heinäkuussa. Kyselyn kautta kartoitamme, millaista tuutorointia kaipaatte ja millaisia odotuksia teillä on syksyä ajatellen. Heinä-elokuun aikana tuutorimme tulevat myös soittamaan jokaiselle fuksille. Tällöin tuutoreitamme saa ja pitää pommittaa kaikilla mahdollisilla kysymyksillä, joita mieleen juolahtaa.

Parhaiten syksyn käänteistä, tapahtumista ja aikatauluista pysyy perillä, kun liittyy Facebookin ryhmään Iltakoulun fuksit ja tutorit 2019.  Ryhmässä jaamme lisätietoja orientaatiosta ja päivitämme muitakin tietoja syksyyn liittyen.  Mikäli et Facebookkia omista, saat kaiken tiedon tarvittaessa myös sähköpostin ja kirjeen muodossa.

Jos sinulle heräsi jo nyt mieleen kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Fukseista vastaa Iltakoulu Ry:n hallituksessa tänä vuonna Juulia Järvenpää, jonka tavoitat sähköpostista tutorointi(at)iltakoulu.org.

Oikein hyvää loppukesää ja vielä kerran tervetuloa Iltakouluun!

Suuret onnittelut opiskelupaikasta sekä mainiosta valinnasta suorittaa maisterivaiheen opinnot Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmassa!

Vaikka sinulla on taustalla jo kenties mahtavat fuksiviikot, tarjoaa Iltakoulu mahdollisuuden kokea fuksiviikkojen taian uudelleen. Kaikki hiiriviikkojen tapahtumat ovat suunnattuja sekä fukseille että maisterifukseille. Jotta kuitenkin maisterivaiheen opiskelijat pääsevät yhä syvemmin tutustumaan toisiinsa, järjestävät maisterituutorimme Arttu, Emilia ja Juulia pelkästään maisterivaiheen opiskelijoille suunnatun Huurteisen seikkailun keskiviikkona 28.8. Huurteinen seikkailu on uusi ohjelmanumero, joka toteutuu approjen tyylillä. Tämän lisäksi suosittelemme etenkin osallistumaan epäviralliseen hengailuiltaan (16.8.) sekä tutustumisillanviettoon Amos-klubilla (17.8.).

Maisterituutorit toimivat samalla periaatteella kuin normaalitkin tuutorit. He auttavat teitä kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja ottavat yhteyttä puhelimitse jo kesän aikana. Kuten kandifuksit, myös maisterifuksit saavat mahtavan materiaalipaketin postitse. Materiaalipaketin ideana on antaa tukea kurssivalinnoissa ja selventää syksyn tapahtumien aikatauluja. Parhaiten ajan tasalla tapahtumista pysyy, kun liittyy Facebookissa ryhmään Iltakoulun fuksit ja tuutorit 2019. Jos mieleesi juolahtaa kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Iltakoulu Ry:n tutorvastaavaan Juulia Järvenpäähän sähköpostilla tutorointi(at)iltakoulu.org.

Tervetuloa siis Iltakouluun ja nähdään syksyllä!