Fuksi 2018

Tervetuloa Iltakouluun!

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta. Takana on nyt raskas pääsykoerutistus ja vihdoin on tullut aika nauttia siitä, minkä olet kovalla työllä ansainnut.

Sen lisäksi, että tuleva vuosi tuo tullessaan mielenkiintoisen sukelluksen politiikan tutkimuksen maailmaan, pääset myös osaksi Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestöä, Iltakoulu ry:tä. Iltakoulu ry toimii politiikan tutkimuksen opiskelijoiden edunvalvojana, mutta on myös vastuussa siitä, että jokaisen iltakoululaisen yliopistovuosista tulisi mahdollisimman ikimuistoiset. Järjestämme erilaisia ekskursioita, työelämätapahtumia, liikuntaa, kulttuuriretkiä sekä totta kai myös bileitä ja sitsejä. Iltakoulu on vastuussa myös politiikan tutkimuksen uusien opiskelijoiden tutoroinnista. Mikäli siis uusi elämänvaihe ja edessä olevat uudet opinnot mietityttävät, ei hätää! Iltakoulun pätevät tutorit ovat täällä juuri sinua varten. Pidämme huolta siitä, että tutuksi tulee kaikki aina yliopistokampuksesta kurssivalintojen tekemiseen. Siispä stressi pois, apua ja tukea on luvassa!

Niin sanotun virallisen tutoroinnin lisäksi Iltakoulun tutorit ovat myös suunnitelleet Teille ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille ikimuistoiset fuksiviikot, tuttavallisemmin Hiiriviikot. Legendaariset Hiiriviikot tarjoavat monipuolisen ja eeppisen paketin täynnä erilaisia tapahtumia aina Amazing Racesta Fuksisitseihin. Hiiriviikot tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua uusiin opiskelukavereihin, ihaniin tutoreihisi sekä Iltakoulun vanhempiin opiskelijoihin (kähmyihin).

Heinä- elokuun vaihteessa lähetämme jokaiselle uudelle opiskelijalle fuksikirjeet, jotka sisältävät laajan materiaalipaketin aina ensimmäisten kuukausien aikatauluista lukkarinteko-ohjeisiin. Tässä vaiheessa tiedossa on kuitenkin, että uusien opiskelijoiden orientoivat opinnot alkavat maanantaina 27.8. Tätä ennen toivomme kuitenkin tapaavamme teitä kaikkia jo perjantaina 24.8, jolloin järjestämme uusille opiskelijoille Epävirallisen hengailuillan. Rentoa hengailuiltaa seuraa hupaisa illanvietto lauantaina 25.8, jolloin pääsemme mukavissa tunnelmissa tutustumaan toisiimme. Tätä ennen lähetän jokaiselle uudelle opiskelijalle sähköpostiin fuksikyselyn, jonka kautta kartoitamme hieman sitä, minkälaista tutorointia juuri Te kaipaatte. Hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua, soitamme myös kaikille uusille fukseille. Jotta voisimme jo nyt tavoittaa mahdollisimman monia teistä, toivomme, että jokainen Facebook-profiilin luonut liittyisi ryhmään ”Iltakoulun fuksit ja tutorit 2018”. Mikäli et omaa Facebook-tiliä, ei hätää. Tulemme kontaktoimaan ja informoimaan kaikkia myös sähköpostin kautta.

Jos sinulle heräsi mitään kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Iltakoulun tutorvastaavaan Olivia Din Belleen, joka vastaa mielellään kysymyksiisi (tutorointi[at]iltakoulu.org).

Tässä vaiheessa toivotamme sinulle ihanaa kesää – rankan kevään jälkeen olet sen ansainnut. Kohta koittaa uusi elämänvaihe ja ikimuistoinen syksy. Vielä kerran, tervetuloa Iltakouluun, kohta nähdään! Jee jee!

Lämpimästi tervetuloa lItakouluun, maisterivaiheen opiskelija!

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja mainiosta valinnasta suorittaa maisterivaiheen opinnot Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmassa. Vaikka fuksiviikot ja tutorointi ovat lähtökohtaisesti suunnattu sekä maisteri- että kandivaiheen fukseille, on Iltakoulussa pyritty viime vuosina kehittämään nimenomaan maisteritutorointia. Uusille maisteriopiskelijoille on osoitettu oma maisteritutori, joka toimii

pääasiallisesti maisterifuksien oppaana uusiin opintoihin ja Iltakoulun uniikkiin yhteisöön. Tänä vuonna maisteritutorina toimii Petra Pieskä (koulutuspolitiikka[at]Iltakoulu.org). Aivan kuten kandifukseille, myös maisterifukseille tulemme elokuun kynnyksellä lähettämään materiaalipaketin, joka sisältää muun muassa apua ja tukea maisterivaiheen kurssivalintoihin. Yhtälailla myös maisteritutorimme Petra soittaa uudet maisteriopiskelijat läpi hyvissä ajoin ennen syksyä.

Maisterifukseilla orientoivat opinnot alkavat 27. elokuuta. Tuota maanantaita edeltävänä perjantaina 24.8 järjestämme uusille opiskelijoille rennon tutustumisillan paikallisessa pubissa. Seuraavana päivänä 25.8 järjestämme mukavan illanvieton, jossa Iltakoulun uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Molempiin tapahtumiin toivomme vahvaa edustusta maisterifuksien joukosta.

Halusit sitten maisterifuksivuoden kunniaksi revanssin ensimmäisestä fuksivuodestasi tai ainoastaan tukea uusissa opinnoissa ja käytännön asioissa, Iltakoulu on valmis tukemaan sinua ambitioissasi. Vaikka maisterivaiheen opiskelijat ovat enemmän kuin tervetulleita kaikkiin Hiiriviikkojen (fuksiviikkojen) tapahtumiin, Iltakoulun tutorit järjestävät maistereille myös tilaisuuksia ryhmäytyä ja tutustua omana porukkana rennoissa merkeissä.

Mikäli et ole tätä lukiessasi vielä löytänyt tietäsi Facebookin ”Iltakoulun fuksit ja tutorit 2018”-ryhmään, liity siihen nyt! Ryhmä on oiva tiedotuskanava tutoreille ja teille uusille opiskelijoille hyvä väylä kysellä mieltä askarruttavia asioita sekä kartoittaa tulevaa opiskelukaveriporukkaa.

Oikein mukavaa kesää ja lämpimästi tervetuloa Iltakouluun! Nähdään pian 😊