Fuksi 2017

Tervetuloa osaksi Iltakoulua!

Suuren suuret onnittelut sisäänpääsyn johdosta! Tampereen politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulu Ry toivottaa sinut erittäin lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme.

Raskas pääsykoerumba on vihdoin takana ja olet paikkasi ansainnut. Sen lisäksi, että pääset syksyllä tutustumaan politiikan tutkimuksen mielenkiintoiseen maailmaan, pääset myös osaksi huikeaa ja yhteisöllistä ainejärjestöä! Iltakoulu ry, tuttavallisesti IK, on yksi Tampereen yliopiston aktiivisimmista ja kansainvälisimmistä ainejärjestöistä. Se toimii politiikan tutkimuksen opiskelijoita yhdistävänä tekijänä, yhteisöllisyyden luojana ja opiskelijoiden edunvalvojana yliopistossa. Iltakoulu järjestää paljon erilaisia tapahtumia läpi lukuvuoden – aina asiatapahtumista bileisiin, liikuntaan ja kulttuuriin. Järjestämme myös tutorointia uusia opiskelijoita varten, jotta saisit mahdollisimman sujuvan alun opinnoillesi. Fuksisyksyn vauhdikas ja toiminnantäytteinen aikataulu onkin jo suunniteltu, ja mahtavat tutorit ovat valmiina perehdyttämään teidät uudet politologit Iltakoulun sekä yliopiston saloihin. Älä siis turhaan stressaa opintojesi alkua tai muuttoa kenties täysin uuteen kaupunkiin, olet hyvissä käsissä!

Tapanamme on ollut ottaa uusiin opiskelijoihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojen alkua niin kirjeitse, sähköpostitse kuin puhelimitsekin – lisäinfoa on siis luvassa. Pyytäisinkin sinua vastaamaan elokuun alussa sähköpostitse lähetettävään fuksikyselyyn, joka helpottaa tutoroinnin suunnittelua ja tutorryhmien muodostusta.

Olen myös luonut Facebook-ryhmän, josta voit bongata tulevat tutorisi ja uudet opiskelutoverisi. Ryhmän löydät fb:stä nimellä IK:n fuksit ja tutorit 2017. Jos aloitat opiskelut tulevana syksynä, käy liittymässä ryhmään! Iltakoulun ohjelma alkaa jo torstaina 24.8. ensimmäisten orientoivien opintojen myötä. Fuksikirjeet lähtevät postitse jokaiselle viimeistään elokuun alussa ja sen mukana tulee lisää informaatiosta syksyn tarkasta aikataulusta.

Ihanaa ja rentouttavaa kesää, sen olet suorittamasi urakan jälkeen ansainnut. Pian luvassa ovat uudet kuviot, syksystä tulee varmasti mahtava ja ikimuistoinen! Vielä kerran lämpimästi tervetuloa, nähdään syksyllä!

Tervetuloa politiikan tutkimuksen maisterivaiheeseen!

Onneksi olkoon sinulle, olet valinnut erinomaisen paikan suorittaa maisterivaiheen opintosi! Tervetuloa myös politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakouluun. Vaikka yliopistoon tulo ei ole sinulle mikään uusi asia ja olet jo viettänyt fuksivuotesi, voit silti kokea parissamme           paljon uusia juttuja – Iltakoulu on aktiivinen ainejärjestö ja syksyllä tapahtuu paljon! Aktiviteetteja löytyy moneen makuun, ja haluammekin kannustaa sinua mukaan monipuoliseen toimintaamme. Voit halutessasi kokea uusia asioita ja tutustua uusiin tyyppeihin esimerkiksi urheilun, asiatapahtumien tai tietenkin myös bileiden merkeissä.

Opinnot ovat maisterivaiheessa varmasti erittäin keskeinen asia; tutkinnon vaihtaminen tuo mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Vaikka kokisit opintoihisi liittyvät asiat jo monilta osin selkeiksi, olemme huomioineet sinut Iltakoulussa. Meiltä löytyy maisteritutoreita, jotka tukevat sinua juuri siinä määrin kuin itse haluat. Tutorit osaavat ohjata sinut sinne mistä apua löytyy, sillä moni muukin taho osaa auttaa. Iltakoulun mainiot toimijat ja koulutuspoliittinen koneisto, politiikan tutkimuksen henkilökunta ja Johtamiskorkeakoulun opintokoordinaattorit sekä muu opintohallinto avustavat monissa kysymyksissä. Myös kaikki vanhemmat ja tuoreemmat opiskelijat auttavat mieluusti. Kysy pois, vastaus löytyy kyllä!

Lämpimästi tervetuloa ja syksyllä nähdään!